ENGLISH
  Güncelleme: 08/03/2010

İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi 4. Toplantısı Yapıldı

5 Mart 2010 Tarihinde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış Başkanlığında 4. İKUK Toplantısı Yapıldı

 

İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi 4. Toplantısı 

 

5 Mart 2010 tarihinde, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ başkanlığından 4. İKUK toplantısı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde gerçekleştirilen ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın Daimi Temas Noktalarının katıldığı toplantıda, Sayın BAĞIŞ her toplantıda, Türkiye'yi AB üyeliğine ve çağdaş medeniyetler seviyesine yaklaştıracak farklı gelişmeleri ve çalışmaları kurumlarımızla paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, son İKUK toplantısından bu yana "Müzakere Sürecine İlişkin Yeni AB Stratejisi" altındaki 4 platformda gerçekleştirilen çalışmaları özetledi.

 

Bu çerçevede !9. RIG toplantısı sonuçlarından da bahseden sayın BAĞIŞ, "Reform İzleme Grubu (RIG) kurulduğu 2003 yılından bu yana ilk defa Başbakan başkanlığında toplanmıştır. 28 Şubat 2010 tarihli 19. RIG toplantısında Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkemizin AB müktesebatına uyumu için önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimizi beyan ettiği Anayasa değişikliği ve reform paketine ilişkin adımlar sadece ülkemizin evrensel demokratik ve hukuki normlara sahip olması açısından değil, katılım müzakerelerimiz için de hayati önemi haizdir" dedi.

 

Toplantının gündem maddesini oluşturan tüm fasıllarda yapılacak çalışmaları kapsayan 2. Platform altındaki 2010-2011 Eylem Planı, kamu kurum kuruluşlarımız ile birlikte ele alındı.

 

Konusma notu

 

4. İKUK Fotoğrafları

 

 

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/03/2010 / Hit: 11,011

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı