ENGLISH
  Güncelleme: 18/01/2010

TR-AB Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı Yapıldı

TR-AB Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı Yapıldı

TR-AB Mali İşbriliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı 

 

2009/18 Sayılı Katılım Öncesi AB'den Sağlanacak Fonların Yönetimine ilişkin Başbakanlık Genelgesi ile teşkil edilen ve Türkiye-AB mali işbirliği sürecinin genel işleyişini izlemek ve değerlendirmek üzere Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ başkanlığında ilgili kurumların üst düzey yöneticilerinin temsil edildiği Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu'nun (MIKK) 1. toplantısı 12 Ocak 2010 tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde yapılmıştır.

Toplantıda, Katılım Öncesi Yardımın beş bileşeni bağlamında 2007-2012 dönemi için AB'den tahsis edilen yaklaşık 4 milyar avro'luk kaynağın kullanımına yönelik mevcut durum, uygulamada gelinen aşama ve yaşanan sıkıntılara ilişkin görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Sayın Bakan açılış konuşmasında AB mali yardımlarının, aday ülke olarak bir taraftan AB mevzuatına uyum ve uygulama kapasitemizi geliştirmek, diğer taraftan ise ülkemizin kalkınmasına destek olacak çevre ve ulaştırma altyapısı, KOBİ desteği, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve kırsal kalkınma gibi alanlarda kullanılarak bir çağdaşlaşma projesi olan AB'ye üyelik hedefimizi desteklediğini vurgulamış ve mali yardımların etkin şekilde kullanılmasının öneminin altını çizmiştir.

Toplantıda, mali yardımların etkili şekilde kullanılmasını teminen mali işbirliği sistemindeki ilgili tüm taraflar arasında yakın işbirliği ve koordinasyonun gerekliliği, uygulamada etkin önlemlerin alınarak hızın arttırılması ve mali yardımların kullanılmasında toplumun çeşitli kesimleri ile iletişime önem verilmesi hususları karara bağlanmıştır.

MİKK Toplantısı Fotoğrafları


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/01/2010 / Hit: 11,119

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı