ENGLISH
  Güncelleme: 08/03/2010

İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi 3. Toplantısı Yapıldı

6 Ocak 2010 Tarihinde İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi Toplantısı Yapıldı 

İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi Toplantısı

 

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine ilişkin önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak ve 3 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirilen AB Daimi Temas Noktaları Koordinasyon Toplantısı’ndan bu yana kaydedilen gelişmeleri değerlendirmek üzere Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ başkanlığında AB Daimi Temas Noktaları ile yapılan İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısı 6 Ocak 2010 tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde yapılmıştır.

Gündem maddeleri kapsamında, 3 Kasım 2009 tarihinden bu yana ABGS tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin son durum;  Lizbon Anlaşması ve 21 Aralık tarihinde düzenlenen HAK sonrası Çevre faslının müzakerelere açılması; 4 Platformlu Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi hakkında katılımcılara bilgi verilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarımızın daimi temas noktaları ile, açılan 12 müzakere faslının kapanış kriterleri ile önümüzdeki dönemde açılması planlanan 4 faslın açılış kriterlerine (12- Gıda Güvenliği, Hayvan ve Bitki sağlığı 8- Rekabet Politikası 5- Kamu Alımları, 19- Sosyal Politika ve İstihdam) ilişkin yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Sayın BAKAN açılış konuşmasında, hükümetimizin AB tam üyeliğimiz ve reform sürecimiz konusunda kararlılığının tam olduğunu belirtmiş ve yapılan bu çalışmaların AB sürecindeki kararlılığımızın bir parçası olduğunu vurgulamıştır.

Sayın BAKAN, iktidar ve muhalefet işbirliği içerisinde reform yasalarını hızla yürürlüğe koymayı hedeflediklerini belirtmiştir.

AB’nin tutumundan bağımsız olarak Türk kamuoyuna yeni bir heyecan getirecek kapsamlı AB Stratejisine değinen Avrupa Birliği Genel Sekreteri Sayın Volkan BOZKIR, AB Stratejisinin 4 platformunu ayrıntılı olarak katılımcılara anlatarak, bundan sonraki İKUK toplantılarının da bu 4 platform üzerinden devam edeceğini ifade etmiştir.

Sayın BAKAN, Lizbon Anlaşması ile AB’de yeni bir dönemin ve yeni bir yönetim yapısının temellerinin atıldığını belirterek, karar alma mekanizmalarını daha etkin kılan ve kurumsal bazı aksaklıklarını gideren AB’nin genişlemeye daha fazla yoğunlaşacağını ifade etmiş ve bu dönemde “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı”, “Rekabet”, ““Kamu Alımları” “Sosyal Politika ve İstihdam” fasıllarının açılmasını hedeflediklerini belirtmiştir.

 

3. İKUK Toplantısı Fotoğrafları

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/03/2010 / Hit: 11,572

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı