ENGLISH
  Güncelleme: 09/10/2009

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Harvardlı Oluyor

 

AB GENEL SEKRETERLİĞİ HARVARDLI OLUYOR

BOSTON (A.A) - 25.09.2009 - AB Genel Sekreterliği (ABGS) ile Harvard Üniversitesi John F.Kennedy Yönetim Okulu arasında burs programı oluşturulmasını öngören bir işbirliği protokolü imzalandı.

BM toplantıları nedeniyle New York'ta bulunan ve dün Boston'a geçerek Harvard Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün Harvard Üniversitesi John F.Kennedy Yönetim Okulu'nda Burs Programı Protokolü'nün imza törenine katıldı.

Protokol, Devlet Bakanı Bağış ve Yönetim Okulu Dekanı David Ellwood tarafından imzalandı.

ABGS ile dünyanın bir numaralı kamu yönetimi okulu olarak kabul edilen John F.Kennedy Yönetim Okulu arasında "Türkiye'nin ABGS Yüksek Lisans Burs Programı" adıyla oluşturulan burs programı uyarınca her yıl bir ABGS uzmanı, John F.Kennedy Yönetim Okulu'nun kamu yönetimi yüksek lisans programında burs imkanından yararlanabilecek.

Programın amacı olarak protokolde "Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde önemli rol oynayan ABGS uzmanlarının liderlik kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor" ifadesi bulunuyor.

Devlet Bakanı Bağış, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi, AB'ye taşıyacak güçlü bir ekip oluşturma amacında olduklarını, önce teşkilat kanununu yenileyerek yönetim kadrolarını oluşturduklarını, Harvard Üniversitesi ile oluşturulan bu programla da ABGS uzmanlarının eğitimleri için önemli bir fırsat yaratıldığını vurguladı.

Harvard Üniversitesi yetkilileri de Harvard ile Türkiye'den bir kamu kurumuyla oluşturulan ilk program olması nedeniyle bunun önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Bağış, imza töreninin ardından, Boston'da yaşayan Türklerle sohbet toplantısı düzenleyerek, onların sorularını yanıtladı.

İmza Töreni Resimleri: (Marta Stewart http://marthapix.com/bagis)


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/10/2009 / Hit: 11,712

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı