ENGLISH
  Güncelleme: 01/07/2009

AB Dönem Başkanlığını İsveç Devraldı

AB Dönem Başkanlığını İsveç Devraldı

Dönem Başkanlığını 1 Temmuz 2009'da Çek Cumhuriyeti'nden devralan İsveç, 2009 yılının son altı ayında bu görevi sürdürecek. İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt "çok heyecan verici bir altı ay olacağını, ancak görevin kendileri için hiç de kolay olmadığını" vurguladı.


Reinfeldt, ilk olarak tüm Avrupa'yı etkileyen ekonomik kriz ve artan işsizliğin, ikinci olarak ise tüm dünyada etkisini gösteren iklim değişikliklerinin yeni dönem başkanlığı programının en önemli iki önceliği olduğunu vurguladı. Bunların dışında, sınır ötesi suçla savaş için adalet ve içişleri konularında AB üyeleri arasında işbirliği yapmak, Baltık Denizi bölgesinde çevresel problemlerle başa çıkmak ve bölgedeki rekabeti arttırmak, AB üyeleri ve komşu ülkeler arasında ilişkileri arttırmak, genişleme sürecini devam ettirmek, barış, kalkınma, demokrasi ve insan hakları konularında küresel bir role sahip olmak dönem başkanlığının diğer maddeleri arasındadır.


Avrupa Birliği genişleme sürecinin devam edeceği ve bu süre zarfında Türkiye ile müzakerelere başlanmasında ilerleme kaydedilmesinin hedeflendiği belirtildi. Kıbrıs konusunda bir çözüm getirilmesinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği entegrasyon sürecinde teşvik edici olduğu ayrıca vurgulandı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/07/2009 / Hit: 12,011

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı