ENGLISH
  Güncelleme: 23/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Adana'nın Ceyhan İlçesinde Halka Hitap Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'da gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Ceyhan ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti. Burada yaptığı konuşmada AB Bakanı Ömer Çelik, "Bakanlarımızın, arkadaşlarımızın buluşmasına izin vermeyenler PKK terör örgütünün o ülkelerde rahatlıkla toplantı yapmasına müsaade ediyor. Dolayısıyla 15 Temmuz'da olduğu gibi 16 Nisan tarihi de, PKK'ya, FETÖ'ye ve diğerlerine karşı mücadelemizi taçlandıracak bir dönüm noktası olacaktır." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesinde vatandaşların gösterdiği kuvvet kudretlerinin yanı sıra Türkiye'de koalisyon olması halinde darbe girişiminin engellenmesinde çok zorlanmış olacaklarını belirtti.

Koalisyon olması halinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında çatlaklar olması halinde büyük sıkıntılar çekebileceklerini anlatan AB Bakanı Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'nin koalisyonları geride bırakan bir sisteme kavuşması fevkalede önemlidir. Koalisyonların geride bırakılması çok önemlidir. Geçmişte koalisyonların Türkiye'nin siyasi enerjisini içeride tükettirmesinden dolayı Türkiye yerinde saydı. İnşallah 16 Nisan'dan sonra sandıklardan çıkacak 'evet'ler sayesinde geçeceğimiz yeni sistemde artık koalisyon dönemini ebediyyen geride bırakıyoruz." 

AB Bakanı Ömer Çelik, yeni sistemde hükümet kurulması için en az yüzde 50 oy alınması gerektiği için bu durumun daha çok vatandaşın bir araya gelmesiyle ortaya çıkabileceğini, yeni sistemde milletin hükümeti inşa etme sürecindeki payının arttığını kaydetti.

CHP'nin her zaman rejim değişikliği söylemini dile getirdiğini ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, CHP'nin hava sıcaklığı değişse bile buna rejim değişikliği dediğini aktardı.

AB Bakanı Ömer Çelik, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat'ın ve FETÖ'nün darbe girişiminin bir rejim değişikliği olduğunu vurguladı.

Rejim değişikliği demenin egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir ilkesinin ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, "27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat egemenliği milletten çalmıştır. Peki tüm bu rejim değişiklikleri olurken bunları destekleyen parti kimdi? CHP'ydi. Dolayısıyla rejim değişikliğinden en son bahsedecek olanlar onlardır." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ilk defa bir seçimde Türkiye'nin dışında dünyanın "hayır" kampanyası yaptığını belirterek, "Bakanlarımızın, arkadaşlarımızın buluşmasına izin vermeyenler PKK terör örgütünün o ülkelerde rahatlıkla toplantı yapmasına müsaade ediyor. Dolayısıyla 15 Temmuz'da olduğu gibi PKK'ya, FETÖ'ye ve diğerlerine karşı mücadelemizi de taçlandıracak bir dönüm noktası olacaktır 16 Nisan." diye konuştu.

- "16 Nisan'a kadar koşalım, 'evet'leri yükseltelim"

Bakan Ömer Çelik, AK Parti'nin vatandaşın iradesine dayalı hükümetler kurduğunu ve bu sayede Türkiye'nin gelişip büyüdüğünü dile getirdi.

16 Nisan'da, "evet" oylarıyla yürürlüğe girecek düzenleme sayesinde vatandaşın hükümetlerin kurulmasındaki gücünün artacağını belirten AB Bakanı Ömer Çelik, "28 gün kaldı, daha çok koşacağız, daha çok gayret edeceğiz. En çok da ben koşacağım ve gayret edeceğim. Sizden bu sözü aldım." ifadesini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"16 Nisan'a kadar koşalım, 'evet'leri yükseltelim, 'evet' ile Türk bayrağının yan yana gelmesini herkese doğru anlatalım. Bayrak demek vatan demektir. Biz de bu 'evet'leri parti için istemiyoruz, vatan ve ülke için istiyoruz. Bize, 'Siz bunu gücünüzü arttırmak için istiyorsunuz.' diyorlar. Şu anda Cumhurbaşkanımız AK Parti kadrolarından çıkmıştır, AK Parti'nin kurucu genel başkanıdır. Başbakan, AK Parti'nin genel başkanıdır. Bütün hükümet üyeleri AK Parti milletvekilidir. Mecliste çoğunluğumuz var. Eğer biz bunu sadece güç için isteseydik, o zaman bizim bu sistemin değişmesini hiç istemememiz lazımdı. Çünkü bu sistemde yürütmenin de yasamanın da gücü bizde. Demek ki biz gücün dışında bir şey peşinde koşuyoruz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet... Bunu güçlendirmek için bu değişikliği istiyoruz."

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/03/2017 / Hit: 5,194

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı