ENGLISH
  Güncelleme: 12/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik'in Hollanda Başbakanı Rutte'nin açıklamalarına yönelik değerlendirmeleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, dün Hollanda'da yaşanan diplomatik skandala ilişkin, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin demokrasi ve insan haklarına ait tüm değerleri çiğnediğini vurgulayarak, "Avrupa'daki tüm demokratların ve özgürlükçülerin bu faşizm dalgasına karşı tedbir alması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, Rutte'nin dünkü olayların ardından yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bakan Ömer Çelik, Rutte'nin içine düştüğü durumu örtbas etmek için kara propagandaya sığındığını belirtti.

AB Bakanı Ömer Çelik, "Bu Başbakan demokrasiye ve insan haklarına ait tüm değerleri çiğneyen uygulamalara imza attı. Siyaset ve diplomasi tarihine böyle geçti. AB kurulduktan sonra ilk defa bir üye ülke başbakanı demokratik değerleri askıya aldı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Hollanda'da açıkça Hükümet tarafından ihlal edildi." ifadelerini kullandı.

Bu durumun net bir uluslararası hukuk krizi olduğunun altını çizen AB Bakanı Ömer Çelik, Hollanda Başbakanı Rutte'nin "kendi ülkesini alt lige düşürdüğünü" belirtti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Avrupa'daki tüm demokratların ve özgürlükçülerin bu faşizm dalgasına karşı tedbir alması gerekir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/03/2017 / Hit: 5,612

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı