ENGLISH
  Güncelleme: 10/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Osmaniye Belediyesini Ziyaret Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Osmaniye temasları kapsamında Osmaniye Belediyesini ziyaret etti. Osmaniye Valisi Kerem Al ve bazı milletvekilleriyle, MHP'li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı ziyaret eden AB Bakanı Ömer Çelik burada yaptığı konuşmada Çukurova'nın kendi bölgeleri olduğunu, burada yapılan işleri yakından takip ettiğini söyledi.


AB Bakanı Ömer Çelik, konuşmasında "Devlet ve millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Pek çok kez siyasi konuşmalarda bu söylenir, 'çok zor bir dönemden geçiyoruz, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu zamanlar' denir ama çoğu kez alışkanlıkla söylenir. Ben de aklım erdiğinden beri, siyasete girdiğimden beri, devlet hayatının içinde olduğumdan beri bunun söylenmesi gereken bir dönem varsa onun bu dönem olduğunu ifade edebilirim." dedi.

Özellikle kente eser kazandırılması ve faydalı olunması konusunda Kara'nın "ortak aklı" devreye sokmasının önemine değinen AB Bakanı Ömer Çelik, "Osmaniye giderek daha çok güzelleşen, daha doğru açılımlar yapan bir şehir. Çukurova'nın bir incisi." diye konuştu.


Bakan Ömer Çelik, yerel yönetimlerin, merkezi hükumetten gelen imkanları kendi halkı için kullanmasının kıymetli sonuçlar doğurduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Önemli olan Osmaniye daha güzelleşsin, Osmaniye'de yaşayanlar hem hükümetimizin hem belediyemizin siyasetlerinden ve çalışmalarından daha çok faydalansınlar. Bu bizi memnun eder. Her devletin kolay zamanları olur, zor zamanları olur. Devlet ve millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Pek çok kez siyasi konuşmalarda bu söylenir, 'çok zor bir dönemden geçiyoruz, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu zamanlar' denir ama çoğu kez alışkanlıkla söylenir. Ben de aklım erdiğinden beri, siyasete girdiğimden beri, devlet hayatının içinde olduğumdan beri bunun söylenmesi gereken bir dönem varsa onun bu dönem olduğunu ifade edebilirim. 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi karşısında ve terörle mücadele konusunda bu şehir büyük bir fedakarlık gösterdi. Osmaniye'nin yöneticisi olan bütün arkadaşlarımız çok ciddi bir kahramanlık gösterdiler."

Belediye Başkanı Kara da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/03/2017 / Hit: 4,370

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı