ENGLISH
  Güncelleme: 10/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Osmaniye'de Muhtarlara Hitap Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Osmaniye'deki temasları kapsamında Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen köy ve mahalle muhtarları toplantısında bir konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmada AB Bakanı Ömer Çelik, "İktidara gelirken milletin sesini dinlemek, muhalafetteyken milletin sesini dillendirmek yetmez. Asıl iktidara geldiğinizde kulağınız millete açık olacak, asıl iktidara geldiğinizde milletin yetkisini başka güç odaklarıyla paylaşmayacaksınız. Sadece milletten emir ve talimat alacaksınız. Başkasının emir ve talimatını dinlemeyeceksiniz." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen köy ve mahalle muhtarları toplantısında, Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünün ne anlama geldiğini 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde anladığını, o zamana kadar ülkede yaşanan darbelerin rejim değişikliğini hedeflerken bu girişimin ise doğrudan devletin işgal girişimi olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da olduğu gibi Türk milletini birliğini ve dirliğini koruduğu müddetçe üstesinden gelemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, ülkenin ihtiyacı olan tek şeyin iyi bir yönetim modeli, iyi bir hükümet sistemi olduğunu aktardı.


- Güney Kore örneği

Yabancıların ülkenin yönetim sistemi içindeki krizleri kullanarak, ülkenin zayıf düştüğü anlarda Türkiye'den faydalandıklarına işaret eden AB Bakanı Ömer Çelik, "Biz 1980 yıllarda Güney Kore ile aynı seviyede başlamıştık ama biz iç siyasi krizlerle 1980 darbesi arkasından gelen hükümet krizleri ile uğraşırken Güney Kore tuttu kendi ekonomisini büyüttü kendi iktisadi hayatına yoğunlaştı kendi demokrasisini büyüttü, biz ise sürekli olarak iç krizlerle uğraştık." değerlendirmesinde bulundu.

AB Bakanı Ömer Çelik, halk oylamasından "evet' çıktığı zaman kurulacak hükümet için talipli olanın çok çeşitli dünya görüşüne sahip vatandaşları ikna etmesi gerektiği için en geniş uzlaşmanın ortaya çıkacağını vurguladı.

Mevcut sistemde, çoğunluk partisine sahip olanın hükümete, hükümete sahip olanın da meclise hakim olduğunu belirten AB Bakanı Ömer Çelik, bu yönüyle sistemde zaten kuvvetler ayrılığının olmadığına dikkati çekti.

Düzenlemede sistem içinde bir kriz çıkarsa Cumhurbaşkanının meclisi seçime götürme yetkisi olduğunu ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, o zaman da Cumhurbaşkanın kendisinin de seçime gitmek zorunda kalacağını, bu yönüyle ancak krizi aşmak için çok zorda kaldığında kullanılacak bir yöntem olduğunu anlattı.


- "Bir daha hastalanmayalım, zindeliğimizi koruyalım"

AB Bakanı Ömer Çelik, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde hasta adam olarak nitelendirilirken ondan genç bir cumhuriyet çıkardıklarını, 1990'lı yıllarda da ülkenin Avrupa'da yine hasta adam olarak nitelendirilirken 2002'de de istikrarı kurarak o söylem sonrası zinde delikanlı çıkarmayı başardıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi bundan ders alalım. Bir daha hastalanmayalım, zindeliğimizi koruyalım. Bundan sonra zengin veya fakir diğer ülkelere gittiğimizde bize gıptayla bakıyorlar. Bize 'siz bunu nasıl yapıyorsunuz' diye soruyorlar. Bunu gerçekleştirmenin formülü Ankara'da kapalı kapılar ardında gizli bir takım formüllerde değil Osmaniye'de bu salondadır, Bahçe'de yaptığımız meydan mitingindedir. İktidara gelirken milletin sesini dinlemek, muhalafetteyken milletin sesini dillendirmek yetmez. Asıl iktidara geldiğinizde kulağınız millete açık olacak, asıl iktidara geldiğinizde milletin yetkisini başka güç odaklarıyla paylaşmayacaksınız. Sadece milletten emir ve talimat alacaksınız. Başkasının emir ve talimatını dinlemeyeceksiniz:"

AB Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ın milletten başkasından emir ve talimat almaması, milli iradeyi korumak adına ölümden korkmaması nedeniyle kendisine düşmanlık yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanının korkutulamadığını, ruh kökünün bu topraklara bağlı olduğunu aktaran AB Bakanı Ömer Çelik, "Tek vatan, tek millet, tek bayrak diyor. Bunlardan birinden vazgeçseydi o bütün gazetelerde onla ilgili övgü mesajları çıkardı. Bu millet sevdiği için ruh köküne bağlı olduğu için ona saldıranlara bu millet ne yapacağını biliyor." dedi.

- "16 Nisan parti meselesi değil"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da telekonferansla vatandaşların bir toplantısında konuşmasının engellenirken terör örgütünün elebaşlarından Cemil Bayık'ın başka bir toplantıda konuşmasına müsaade edildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu milli duruşu, gerek terörle mücadele konusunda, gerek bu milletin değerlerine saygı konusunda ortaya koyduğu için bunu yapabildiğini belirten AB Bakanı Ömer Çelik, "Peki başkalarını anlıyoruz. Başkalarının bunu niye yaptığını anlıyoruz. Peki içimizden birileri çıkıp niçin diktatör vesaire diyerek onun durumunu zayıflatmaya çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Bakan Ömer Çelik, Osmaniye'nin vatan, millet ve terörle mücadele için fedakarlık gösterdiğinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'daki meselenin parti meselesi olduğunu düşünmeyin. Parti meselesi değil. FETÖ'ye karşı, PKK terör örgütüyle mücadele etmek nasıl parti meselesi değilse, bu da bizim aynı mücadelemizin bir parçasıdır. Türkiye'yi daha güçlü kılma mücadelesidir. Tek vatanı, tek milleti, tek devleti, tek bayrağı daha güçlü kılma mücadelesidir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. 15 Temmuz'da sağlam durduk. Birlik ve beraberliği koruyacağız. Bu mücadeleyi son nefesimize kadar sürdürmemiz lazım. Bu ülkenin çocuklarına bizim devraldığımızdan daha iyi bir ülke bırakmamız lazım. Bizimki gibi krizlerle yoğrulan bir ülke değil, önüne bakan ve ileriye doğru koşan bir ülkenin içerisinde görev yapmalılar."

- "Milletin yetkisi artacak"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, devletin millet için var olduğunu anlatarak "İnşallah 16 Nisan'dan sonra hayata geçecek düzenlemede en önemsediğim, milletin yetkisinin artmasıdır. Milletin en geniş kesimini kapsayarak hükümet kurulması ve koalisyonların geride bırakılmasıdır." diye konuştu.


Toplantıya katılan MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu ise 15 Temmuz darbe girişiminde MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçilmiş hükümetin yanında durduğunu açıkladığını anımsatarak, "Onunla gurur duyuyoruz. Bu hain darbe, işgal girişimine karşı inşallah 16 Nisan'da ülke genelinde 'evet' çıkararak ülke genelinde taçlandıracağız." dedi.

Toplantının ardından, bir belediye meclis üyesinin silah ruhsatı almak istediklerini ve bu konuda kolaylık sağlanmasını talep etmesi üzerine AB Bakanı Ömer Çelik, "Silah taşımak çok iyi bir şey değil, kimse kendi işini kendi görmeye kalkmayacak." diye konuştu.

Bakan Ömer Çelik'e AK Parti Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor ve MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu birlikte hediye sundu, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz da kentin yöresel ürünlerinden takdim etti.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/03/2017 / Hit: 4,318

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı