ENGLISH
  Güncelleme: 09/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik'in Avrupa'da Yükselen Aşırı Sağa Yönelik Değerlendirmeleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Avrupa'daki her İslamofobik ve anti-semitik tavır DEAŞ'e katkı sağlıyor." ifadesini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştığı mesajında Avrupa'da yükselen aşırı sağ ve ırkçı siyasi hareketlerle DEAŞ'ın ikiz kardeşler olduğunu belirterek, "Aynı değerleri tehdit ediyorlar ve her birinin arzuladığı dünya düzeni diğeri için de hayat sahasıdır. Avrupa siyasi haritası giderek artan biçimde aşırı sağın rengi ile boyanıyor. Demokrasi renginin solması demektir bu." ifadesine yer verdi.

DEAŞ'e karşı konulan tavrın aşırı sağa konulmamasının DEAŞ'ı ideolojik olarak güçlendireceğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, "Avrupa'daki her İslamofobik ve anti-semitik tavır DEAŞ'a katkı sağlıyor. Resmin tamamını görmeden etkili bir mücadele edilemez. Önce ideolojik mücadele olmadan terörle mücadele fiziken başarılı olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

AB Bakanı Ömer Çelik, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Avrupa'da yükselen ırkçılıkla mücadele etmeyenlerin DEAŞ'la mücadelesi gerçekçi değildir. Demokrasiler ve insanlar arasına duvarlar örülmesi, aşırı sağa ve DEAŞ'a destek üretiyor. Aşırı sağ ırkçı hareketlerle DEAŞ'ın güçlenmesi birbirini besliyor. Sonuçta siyasi değerler tehdit ediliyor. Avrupa için DEAŞ'la gerçek mücadelenin ilk basamağı İslamofobya ve anti-semitizmle mücadele olmalıdır."

Kaynak: AA

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/03/2017 / Hit: 5,480

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı