ENGLISH
  Güncelleme: 08/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik’in AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'ın Açıklamalarına Yönelik Değerlendirmeleri

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'ın Lüksemburg televizyonuna verdiği demeçte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan AB Bakanı Ömer Çelik, Juncker'in Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan hakkındaki sözlerinin aynen kendisine iade edilecek bir açıklama olduğunu ve Türkiye ile Almanya arasında süren bir tartışmaya AB Komisyonu Başkanı olarak karışmasının onun işi olmadığını belirtti.

Juncker'in işinin Almanya'nın hükümet sözcülüğü olmadığını ve komisyon başkanı olarak görev yapması gerektiğini ifade eden AB Bakanı Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Olaylara Avrupa Komisyonu olarak baksaydı, Bakanlarımızın vatandaşlarımızla toplanma hakkının engellemesini eleştirmesi gerekirdi. Juncker, Avrupa'nın içinde olduğu krizlere hiçbir mantıklı çözüm sunamazken, Türkiye'ye karşı ırkçılarla aynı dili kullanıyor. Avrupa Komisyonu Başkanının işi bellidir. İşini düzgün yapmayan herkes Türkiye'ye saldırarak kendi sorumluluğundan kaçıyor. 

Dünya ve Avrupa için zor bir dönemden geçilirken, Juncker'in tek yaptığı, çözümsüzlüğü çözüm olarak sunmaktır. Başkan olarak, kendisine Avrupa halklarına karşı sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Ayrıca, kendisine AB değerlerine uygun bir dil kullanmasını öneriyoruz."

Kaynak: AA

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/03/2017 / Hit: 3,713

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı