ENGLISH
  Güncelleme: 07/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Almanya'nın Avrupa Bakanı Michael Roth ile Telefonda Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupa'dan sorumlu Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Ömer Çelik yaptığı telefon görüşmesinde, "Türk bakanların Almanya'daki konuşmasının engellenmesi asla kabul edilemez. Hükümetimize karşı sistematik bir engelleme olduğunu düşünüyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Herhangi bir Alman siyasetçi Türkiye'ye gelip Alman vatandaşlarına konuşmak isterse biz bu buluşmanın güvenliğini sağlayacak güçte bir ülkeyiz." dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik talep üzerine gerçekleşen görüşmede, AB süreci ve terörle mücadele ile Türk bakanların Almanya'da vatandaşlarla buluşmasının engellenmesi konularını mevkidaşına aktardı. Roth ise basın hürriyeti konusundaki görüşlerini paylaştı.

Görüşmede AB Bakanı Ömer Çelik Roth'a, "Türk bakanların Almanya'daki konuşmasının engellenmesi asla kabul edilemez. Önümüze sürekli olarak yerel otorite ve güvenlik sorunları getiriliyor. Türk-Alman ilişkileri yerel otoritelerin değil, Alman Devletinin sorumluluğundadır. Daha önce defalarca miting yaptık. Nasıl yapıldığını biliyoruz." dedi.

Roth'a, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Avrupa'daki vatandaşlara telekonferansla seslenmesinin engellendiğini hatırlatan AB Bakanı Ömer Çelik, PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın telekonferansla toplantıya katılmasının mümkün olduğunu anımsattı. Bakan Ömer Çelik, "Hükümetimize karşı bunun sistematik bir engelleme olduğunu düşünüyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Herhangi bir Alman siyasetçi Türkiye'ye gelip Alman vatandaşlarına konuşmak isterse biz bu buluşmanın güvenliğini sağlayacak güçte bir ülkeyiz." dedi.

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/03/2017 / Hit: 6,128

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı