ENGLISH
  Güncelleme: 06/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa'ya "Ortak Politika" Çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa ülkelerinden gelen Türkiye karşıtı ifade ve tutumlara sosyal medya hesabı Twitter'dan yanıt verdi.

Twitter hesabı üzerinden Avrupa ülkelerine “ortak politika” üretilmesi çağrısında bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, “Almanya'da ve pek çok Avrupa şehrinde kaybolan göçmen çocukların araştırılması için ortak politika üretilmeli. En son Paris'te gördük, göçmenlere karşı insafsız tutum geliştiren belediyelere karşı ortak politika geliştirilmeli." ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, mesajında, "Türkiye karşıtlığı yapan bazı Avrupalı siyasetçiler, Türkiye'ye karşı Avrupa'da 'ortak politika' üretelim diyorlar. Bu 'ortak politika üretme' meselesini ele almakta fayda var. Tüm dünyadaki demokratlar da bu hususu 'temel konuları korumak için' ele almalı." değerlendirmesinde bulundu.

Zulümden kaçan göçmenleri dışlayan hükümetlere ve ırkçılara karşı ortak politika üretilmesi gerektiğini vurgulayan AB Bakanı Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Almanya'da ve pek çok Avrupa şehrinde kaybolan göçmen çocukların araştırılması için ortak politika üretilmeli. En son Paris'te gördük, göçmenlere karşı insafsız tutum geliştiren belediyelere karşı ortak politika geliştirilmeli. Avrupa'da yükselen ırkçılığa, göçmen düşmanlığına, İslamofobik ve anti-semitik siyasetlere karşı ortak politika geliştirilmeli. Avrupa'daki demokrasi ve insan hakları ihlalleri karşısında susan politik akla karşı ortak politika geliştirilmeli. Avrupa'da ırkçılığın yükselmesinde hükümetlerin ve kurumların rolü hakkında da ortak politika geliştirilmeli."

Kaynak: AA

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/03/2017 / Hit: 4,596

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı