ENGLISH
  Güncelleme: 04/03/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Buca Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışına Katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İzmir'deki temasları kapsamında partisinin Buca il teşkilatınca oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

AB Bakanı Ömer Çelik, buradaki konuşmasında Türkiye'nin çevresinde ciddi istikrarsızlıkların bulunduğunu, Avrupa'da ırkçılığın, faşizmin, İslamofobizmin ve Türkiye düşmanlığının yükseldiğini, bu ortamda Türkiye'nin bir koalisyona tahammülünün olmadığını dile getirdi.

AB Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yedeği, alternatifi yoktur. O zaman bütün bu meydan okumalara karşı, bütün bu zorlu koşullara karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni daha sağlam tutmak, güçlendirmek zorundayız. Bunun için de Türkiye'nin güçlü bir şekilde yönetilmesi gerekiyor." dedi.

CHP'nin "güç için sistem değiştiriyorlar" söylemi bulunduğunu ancak 2002'den bu yana her seçimden birinci çıkan bir parti için bu söylemin geçerli olamayacağını vurgulayan Çelik, değişikliğin Türkiye'nin istikrarı için istendiğine işaret etti.

Gensorunun kaldırılmasının da "TBMM bir kenara atılıyor" diyerek eleştirildiğini hatırlatan AB Bakanı Ömer Çelik, "Milletten güven oyu almış bir hükümete başka bir merci gensoru veremez. Gensorunun kaldırılmasını 'TBMM bir kenara atılıyor' diye kullanmaya çalışıyorlar, onunla hiç ilgisi yok. Hükümetin kurulmasıyla ilgili yetkinin millete verilmesiyle ilgili bir düzenlemedir." diye konuştu.

Düzenlemenin, vatandaşa daha çok yetki vermeyi amaçladığını, tüm dünyanın bundan rahatsız olduğunu anlatan AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin sürekli siyasi krizlerle sarsılmaya devam etmesinin istendiğini söyledi.

Bakan Ömer Çelik, şöyle konuştu:

"Almanya ya da Hollanda, niye bizim bakan arkadaşlarımızın kendi vatandaşlarımızla buluşmasına izni vermiyor? Türkiye'nin hayrını mı düşünerek bunu yapıyorlar, niye muhalefete veriyor da bize vermiyor ? Niye Cumhurbaşkanımız telekonferansla konuşacağı zaman bunu engelliyorlar ama Kandil'deki terör örgütünün yöneticileri konuşacağı zaman imkan veriyorlar.

Avrupa Birliği'ne bir kez daha hatırlatıyoruz demokrasi ve insan hakları konusunda çifte standart olmaz. Demokrasi, insan hakları, toplantı ve yürüyüş hakları konusunda geriye gidiyorlar uzun zamandır. Türkiye'ye ders vermeye kalkıyorlar demokrasi konusunda. Biz de onlara şunu söylüyoruz, 15 Temmuz gecesi bu milletin yaptığı şey, demokrasi tarihini yeniden yazmaktır. Demokrasi tarihini temize çekmiştir. Gelsinler bu milletten demokrasinin ne olduğunu, nasıl korunacağını öğrensinler."

- "OHAL, terör örgütleri için"

15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulanan OHAL ile ilgili bazı Avrupa ülkelerinin eleştirilerde bulunduğunu, oysa bu ülkelerin başına benzer bir olay gelse bundan daha sert tedbirler alınacağını dile getiren AB Bakanı Ömer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Olağanüstü hali ortadan kaldırın) diyorlar. Siz toplum hayatında, İzmir'de herhangi bir olağanüstü hal görüyor musunuz? İzmir'in gündüzü de gecesi de cıvıl cıvıl, herkes kardeşçe sokaklarda yaşıyor. Olağanüstü hal, terör örgütleri, şer şebekeleri içindir. Bu ülkeyi işgal etmeye kalkmış Fetullahçı Terör Örgütü içindir. Ben iddia ediyorum size, Türkiye'de olağanüstü hal var ama gelin İzmir'deki toplumsal hayatı görün, olağanüstü hal olmayan Avrupa'nın pek çok başkentinden daha demokratik, daha huzurlu ve cıvıl cıvıl bir kent görürsünüz."

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, açılış sonrası Fuar İzmir'de düzenlenen İzmir Mobilya Fuarını ziyaret etti.

Stantları gezen AB Bakanı Ömer Çelik, vatandaşlarla da sohbet etti. 

Kaynak: AA


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/03/2017 / Hit: 3,622

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı