ENGLISH
  Güncelleme: 21/11/2016

AB Bakanı Ömer Çelik'in Christian Kern'e Yönelik Değerlendirmeleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya Başbakanı Christian Kern'in açıklamalarına ilişkin, "Avusturya Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nın tüm AB zeminlerinde Türkiye karşıtlığı yapması, onlara da kaybettiriyor. Aşırı sağcılarla yarışmak için Türkiye karşıtı ve İslamofobik siyaset üretenler, aşırı sağın ve ırkçılığın güçlenmesini sağlıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AB Bakanı Ömer Çelik, sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, Kern'in aşırı sağcıların AB'nin kilit ülkelerinde iktidara gelmeleri büyük problem olacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Oysa, Avusturya Başbakanı ve Dışişleri Bakanı, Türkiye konusunda aşırı sağcılardan daha aşırı söylemler kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcıların hamlelerini dengelemek için onlardan "daha aşırı" konuşmalar yapanların seçimlerde kaybettiğine dikkati çeken AB Bakanı Ömer Çelik, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Aşırı sağcılarla yarışmak için Türkiye hakkında benzer söylemler kullananlar, tüm Avrupa'da seçim kaybettiler ya da zayıfladılar. Avusturya Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nın tüm AB zeminlerinde Türkiye karşıtlığı yapması, onlara da kaybettiriyor. Aşırı sağcılarla yarışmak için Türkiye karşıtı ve İslamofobik siyaset üretenler, aşırı sağın ve ırkçılığın güçlenmesini sağlıyorlar."

Avrupa'da aşırı sağcılarla mücadele etmek yerine onlarla aynı kulvarda yarışan tüm ana akım siyasilerin kaybettiğini belirten Bakan Ömer Çelik, aşırı sağ akımların AB'yi ve barışı tehdit ettiğini kaydetti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Irkçılığın güçlenmesinde, siyasi hesaplarla Türkiye karşıtlığı yapanların payı çok büyük." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA



Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/11/2016 / Hit: 5,196

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı