ENGLISH
  Güncelleme: 13/02/2015

Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi Tanıtım Toplantısı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’in Katılımı ile Gerçekleşecek

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 14 Şubat 2015 tarihinde saat 10.00’da Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Kültür ve Kongre Merkezinde, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilecek AB-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi tanıtım toplantısına katılım sağlayacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan AB-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi ile arkeoloji, kültürlerarası işbirliği ve kültürel mirasın korunması alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli çalışmalar yürütülecektir. Toplam bütçesi 10 milyon Avro olan Proje kapsamında uluslararası alanda faaliyet gösterecek bir Arkeoloji Enstitüsü kurulması planlanmakta ve Enstitünün Gaziantep’i arkeoloji dünyası için bir çekim merkezi haline getirmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, proje kapsamında uluslararası arkeoloji fuarı, tematik turlar, tematik çalıştay ve konferanslar düzenlenecek, uluslararası staj programları geliştirilecek ve kapsamlı bir kütüphane kurulacaktır. Proje aynı zamanda Türkiye ile AB arasında sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesine de katkı sağlayacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır Gaziantep ziyaretinde, Gaziantep kent meydanı çevre düzenlemesine ilişkin etkinliğe de katılım sağlayacak, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne de birer ziyaret gerçekleştirecektir. 



Güncelleme: 13/02/2015 / Hit: 10,213

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı