ENGLISH
  Güncelleme: 25/04/2013

EIP-Küme Mükemmeliyetinin Teşvik Edilmesi

Ülkemizdeki koordinasyonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP) kapsamında “Dünya Standartlarında Kümelere Doğru: Küme Mükemmeliyetinin Teşvik Edilmesi” konulu proje teklif çağrısı yayınlanmıştır.

Bu çağrının amacı; küme mükemmeliyeti ile ilgili deneyimlere, derslere ve mevcut projelere dayanarak, ECEI kapsamında geliştirilen çıktıların ve araçların daha fazla kullanılması suretiyle AB’de küme yönetim mükemmelliyetinin güçlendirilmesi amaçlayan çabaların devamının sağlanmasıdır.

Bu eylem aşağıdaki konuları destekleyecektir:

  • Küme kuruluşlarının yönetim performansını değerlendirmek için Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (European Secretariat for Cluster Analysis-ESCA) tarafından  oluşturulan kıyaslama aracının nasıl kullanılacağına ilişkin olarak tüm proje ortaklarına yönelik eğitim faaliyetleri,
  • Avrupa Küme Mükemmelliyeti Kurumu (European Foundation for Cluster Excellence-EFCE) tarafından oluşturulan eğitim materyallerini kullanarak küme yöneticilerinin yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve küme üyelerine yüksek kaliteli hizmet sunulması amacıyla küme yöneticilerine nasıl destek olunacağına ilişkin tüm proje ortaklarına yönelik eğitim faaliyetleri,
  • Hâlihazırda mükemmeliyet alanında bronz etiket almış küme kuruluşlarının bir sonraki mükemmeliyet aşaması olan altın etiketi elde edebilmelerine yönelik çabalarına destek olacak faaliyetler.

Toplam bütçesi 1.377.000 Avro olan program kapsamında 4 projenin desteklenmesi öngörülmektedir. Teklif çağrısı son Başvuru tarihi  18 Haziran 2013’tür.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.



Güncelleme: 25/04/2013 / Hit: 8,577

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı