ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı Ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 26-28 Eylül 2017 Tarihlerinde Madrid’i Ziyaret Edecektir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, temaslarda bulunmak üzere 27-28 Eylül 2017 tarihlerinde İspanya’nın başkenti Madrid’e bir ziyaret gerçekleştirecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Madrid ziyareti çerçevesinde İspanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Alfonso Dastis ile görüşecek ve çalışma yemeğinde bir araya gelecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ayrıca İspanya  Senatosu Başkanı Pío García-Escudero ile görüşecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İspanya'nın önemli düşünce kuruluşlarından Elcano Kraliyet Enstitüsü’nde “Gelecek: Avrupa ve Türkiye-AB İlişkileri” başlıklı bir konuşma yapacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Madrid ziyaretinde ayrıca, İspanya İşverenler Konfederasyonu'nun (CEOE) evsahipliğinde düzenlenecek toplantıya katılarak iş dünyası temsilcilerine hitap edecektir. Anılan toplantıya, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’e refakaten Madrid’e gidecek olan işadamları heyetimiz de katılarak İspanyol muhataplarıyla biraraya geleceklerdir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Madrid ziyareti sırasında İspanya medyasına mülakatlar verecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Madrid temaslarında, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler, Türkiye-İspanya ilişkileri, terörle mücadele ve geniş çerçevede işbirliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 8,228

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı