ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

AB Bakanı Ömer Çelik Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın New York Ziyaretine Refakaten Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu vesilesiyle düzenlenen ABD, New York ziyaretine refakaten katıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız "İnsana Odaklanma: Sürdürülebilir Bir Dünyada Herkes İçin Barış ve İnsanca Bir Yaşam İçin Mücadele" temalı 72. Genel Kurul’un ilk günü olan 19 Eylül Salı günü BM Genel Kuruluna hitap etti.  

AB Bakanı Ömer Çelik New York'ta yeni Türkevi binasının temel atma töreni ile Sayın Cumhurbaşkanımızın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve  görüşmesinde ve İngiltere Başbakanı Theresa May kabullerinde bulundu.

AB tarafından verilen resepsiyona da iştirak eden Bakan Ömer Çelik, AB Dönem Başkanı Slovakya’nın Dışişleri Bakanı Miraslav Lajcak, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini,  ve Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komiseri Avramopoulos ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu AB Komiseri Christos Stylianides'le  görüştü.

AB Bakanı Ömer Çelik New York'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD'li yatırımcılar ile ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu ile Musevi kuruluş temsilcilerini kabullerine eşlik ederek, Sayın Cumhurbaşkanımıza New York'ta diğer toplantı ve temaslarında da refakat etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 7,157

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı