ENGLISH
  Güncelleme: 01/03/2017

AB Bakanlığı Müsteşar V. Büyükelçi Selim Yenel İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vincenzo Amendola ile Biraraya Geldi

AB Bakanlığı Müsteşar V. Büyükelçi Selim Yenel, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vincenzo Amendola ile 1 Mart 2017 tarihinde AB Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, ikili ilişkiler, ülkemizin AB’ye katılım süreci, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği,  bu çerçevede 18 Mart uzlaşısı, AB’nin gönüllü yerleştirme programı, vize serbestisi diyaloğu, Kıbrıs meselesi, Erasmus + Programı konuları ele alındı, ayrıca AB’nin geleceği ve güncel uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, bazı AB üye ülkelerinin diyalog sürecini engelleyici tutumlarının Türkiye-AB ilişkilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Büyükelçi Yenel, Türkiye’nin yüzünü her zaman batıya dönük olduğunu, Türkiye-AB ilişkilerinin her ne olursa olsun devam edeceğini ve AB üyeliğinin stratejik hedef olarak önemini koruyacağını vurgulamıştır.

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Amendola, İtalya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini, Türkiye ile işbirliğine önem verdiğini ve Birliğin genişlemesinin Birliğin güçlenmesi anlamına geldiğini söylemiştir. Türkiye- AB ilişkilerinin iç politika malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden Amendola, AB’nin Türkiye ile ilişkilerinde daha açık ve dürüst olması gerektiğini vurgulamıştır. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/03/2017 / Hit: 5,601

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı