ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Resmi Temaslarda Bulunmak Üzere Atina Ziyareti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslarda bulunmak üzere 1-3 Kasım 2016 tarihlerinde Yunanistan’ın başkenti Atina’yı ziyaret edecektir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Atina’daki programı kapsamında Yunanistan Başbakan Alexis Tsipras tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotzias ve Avrupa İşlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Nikos Xydakis ile  görüşecek ve çalışma yemeğine katılacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in ayrıca, İskeçe ve Gümülcine Seçilmiş Müftüleriyle biraraya gelmesi ve İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu (IREF) Başkanı Niko Uzunoğlu başkanlığındaki heyeti kabul etmesi öngörülmektedir.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Atina temaslarında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri, Türkiye-AB ilişkileri, düzensiz göç krizi ve Türkiye-AB 18 Mart Anlaşması’nın uygulanması, vize serbestisi süreci, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından FETÖ terör örgütüne karşı alınan önlemler hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunması öngörülmektedir.

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 12,849

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı